Warning: Declaration of A13FRAMEWORK_menu_one_line_left_walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/areapatrimoni.com/public_html/wp-content/themes/rife/advance/utilities/menu.php on line 188

Warning: Declaration of A13FRAMEWORK_menu_one_line_right_walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/areapatrimoni.com/public_html/wp-content/themes/rife/advance/utilities/menu.php on line 269

Warning: Declaration of A13FRAMEWORK_page_tree_one_line_left_walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/areapatrimoni.com/public_html/wp-content/themes/rife/advance/utilities/menu.php on line 350

Warning: Declaration of A13FRAMEWORK_page_tree_one_line_right_walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/areapatrimoni.com/public_html/wp-content/themes/rife/advance/utilities/menu.php on line 431
Visites guiades per a agències i particulars - àrea

Visites guiades
per a agències i particulars

Visites al conjunt monumental de Santes Creus

El Monestir de Santes Creus és un dels monuments històrics més importants de Catalunya.
La sobrietat i la bellesa del monestir ens ajudarà a entendre de quina manera vivien els monjos de l’orde del Cister: quines feines realitzaven, com s’organitzaven, què menjaven, com anaven vestits, quins horaris tenien… Descobrirem els secrets que ens amaga el monestir com les històries dels capitells del claustre, les tombes reials o els símbols dels picapedrers amb aquestes visites guiades:

Descobreix el Monestir + audiovisual

Recorregut pels espais i la història del Reial Monestir de Santes Creus, l’església, els dos claustres, la sala capitular, els dormitoris, el menjador, el palau reial, el cementiri, etc. És un itinerari pel monestir però també un viatge en el temps on podrem reviure les èpoques d’esplendor i decadència d’aquest i, lògicament, de la història de Catalunya.

durada

1h30

Explica'm una llegenda + audiovisual

Itinerari pel Reial Monestir de Santes Creus i el seu entorn més pròxim utilitzant com a fil conductor algunes de les llegendes i tradicions més interessants del monestir. Un viatge pel temps per poder reviure els gustos i els anhels d’una època ja passada però viva al nostre voltant.

durada

2h

Els Capitells del Claustre: Contes i Llegendes + audiovisual

A través de l’observació dels principals elements artístics dels capitells del claustre coneixeran els contes que s’hi amaguen. Els nens i nenes, ajudats pel seus pares, hauran de realitzar diferents proves per compendre la riquesa escultòrica del claustre i la importància que tenia en l’època medieval

durada

2h

Visites guiades als monuments més importants de la província de Tarragona

Castell de Miravet

El castell de Miravet, una fortalesa imponent envoltada per una muralla de 25 metres d’alçada que sembla sorgir de les roques i situada sobre un turó, domina el curs de l’Ebre i les terres del voltant. Avui encara es poden apreciar part de les estructures d’una fortalesa andalusina sobre la qual es va aixecar el castell templer. Posteriorment, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que comporta l’aparició de l’artilleria, l’aspecte i les estructures que ens han arribat són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s’ha convertit en un dels millors exemples de l’arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII que descobrirem amb aquestes visites guiades essencials:

Descobreix el Castell de Miravet

Visita essencial per les dependències del castell on descobrirem el món templer ; qui eren? com vivien? Coneixerem tots els secrets del Castell i dels seus habitants així com la seva arquitectura defensiva i estratègica amb un recorregut , tot descobrint els espais des dels punts de vista arquitectònic, artístic i funcional: el pati d’armes, el refetor, el celler, el claustre i l’església.

durada

1h

Els secrets dels templers
(per a nens i nenes)

A través d’un personatge teatral, el fantasma de Pere Rovira -comanador del castell de Miravet- i de la història que ell explica, el grup s’endinsa en el món de l’orde dels templers: qui eren, com era la vida al castell… El misteriós fantasma convida el grup a convertir-se en templers, posant- se la capa, i participar en jocs teatrals, pistes falses, proves d’habilitat… Tot això amb un objectiu: trobar el llibre de l’orde que està amagat en algun indret del castell.

durada

2h

El Castell-Monestir d’Escornalbou

La visita ens permet conèixer l’ambient d’una casa benestant a principis de segle XX, on es reunien les principals figures de la Renaixença convidades per Toda. A les diferents estances queden mostres de les col·leccions que Toda va reunir en els seus viatges. Enmig de la peculiar interpretació que Toda va donar a l’antic conjunt, s’entreveuen les restes del monestir de Sant Miquel d’Escornalbou , fundat el 1153 que descobrirem amb aquestes visites:

Descobreix el Castell-Monestir d’Escornalbou

Itinerari per les diferents dependències d’una casa senyorial de principis del segle XX, bastida sobre les restes d’un castell i d’una canònica del segle XII, encara present en molts elements. Coneixerem els personatges que van habitar la casa a través dels segles així com la seva història.

durada

1h

Les màscares guardianes
d'en Eduard Toda
(per a nens i nenes)

El senyor Eduard Toda Güell va ser un home molt supersticiós i es va fer d’uns guardians protectors amagats per tot el Castell, serà tasca dels nostres nens i nenes investigadors descobrir qui eren i on són amagats! (Joc de pistes).

durada

1h15

La cartoixa d’Escaladei

Escaladei que va ser la primera cartoixa de la península, es troba en el fons d’una vall, protegida per la serralada de Montsant. En aquest espai tranquil, els monjos cartoixans van seguir un model de vida marcat pel silenci i l’oració, combinant la solitud eremítica amb l’empara de la vida comunitària que descobrirem amb aquesta visita guiada especial:

Descobreix la Cartoixa d’Escaladei

La història i les llegendes que envolten el monestir ens acosten al món cartoixà. Un itinerari per les diferents dependències que ens permet descobrir com vivien els monjos, els seus hàbits i costums i com donar una identitat a una terra àrida: El Priorat.

durada

1h

Tàrraco Romana conjunt monumental

“TARRACO SCIPIONUM OPUS”-Plinio (Naturalis Historia, III, 21). “Tàrraco és dels Escipions”

tàrraco és dels escipions

                                                                         ……………………………………………………………………………………………………………………………………

Aquest impressionant llegat romà, símbol de la Tarragona actual, està declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Amb aquesta visita guiada essencial volem posar als peus dels visitants més de 2000 anys d’història descobrint tot el conjunt;  Muralles , Maqueta de Tàrraco, Façana Catedral, Fòrum Provincial,Circ -Pretori i Amfiteatre. 

durada

2h30/3H00

els misteris de tàrraco

                                                                         …………………………………………………………………………………………………………………………………………

Una activitat dissenyada per gaudir amb tota la família. Només necessitarem un tauler , unes preguntes i molta rapidesa i agilitat mental per guanyar a l’equip contrari! Amb aquesta activitat recorrerem la part romana de la ciutat en la recerca de respostes sobre la història i la vida del romans a Tàrraco. Estàs preparat per l’aventura?

durada

2h30

Visita Montblanc conjunt monumental

El Conjunt Medieval de Montblanc, constitueix un dels més atractius conjunts medievals de Catalunya, gràcies a la conservació de les muralles medievals al voltant del barri jueu, d’excepcional interés; va ser declarat Conjunt Històric-Artístic a l’any 1947.Amb aquesta visita guiada medieval descobrirem les construccions més emblemàtiques d’aquest poble, petita joia de la ruta del Cister.

durada

1h30

Visita Reus Modernista

Ruta del Modernisme

La ciutat compta amb un dels conjunts d’edificis d’estil modernista més importants d’Europa, que descobrirem amb la Ruta del Modernisme. Destaquen molt especialment les obres de Lluís Domènech i Montaner (Institut Pere Mata, Casa Navàs, Casa Rull i Casa Gasull), que per l’elegància del seu estil van influenciar en els altres edificis modernistes que es van realitzar a Reus. Cal remarcar també les obres de Joan Rubió i Bellver, deixeble i col·laborador d’Antoni Gaudí.

durada

2h

Ruta Gaudí

Reus, ciutat de naixement d’Antoni Gaudí, encara conserva alguns indrets que el geni va freqüentar durant els setze anys en què hi va viure abans de marxar cap a Barcelona o que van estar relacionats amb la seva vida. Si voleu descobrir aquests espais, us proposem seguir aquesta empremta de Gaudí a Reus. Visitarem el Centre Gaudí, la Casa Natal i l’església prioral de Sant Pere.

durada

2h

Enoturisme

microteatre i vins

Una experiència més enllà dels sentits, una història emotiva i sorprenent fusionada amb els millors vins del Penedès amb un maridatge excepcional amb productes km0. Un còctel d’emocions amb la companyia immillorable de la natura , on gaudiran del meravellós paisatge que ofereix el Penedès.

L’experiència inclou : La visita al Celler de l’Avi , autèntic Celler antic amb petit Museu d’eines del camp + Microteatre amb maridatge de 2 vins blancs, 2 vins negres i 1 cava.

durada

3hores

Visita al Celler Mas Vicenç
de Cabra del Camp

La historia d’aquest Celler s’inicia quan Vicenç Ferré adquireix una masia tradicional catalana que posteriorment batejaria amb el nom de Mas Vicenç. Des d’ençà, ja han avançat quatre generacions on els cultius de vinya han format part intensament en la família. Actualment el celler està representat per quatre membres de la família per a elaborar vins i l’oli d’oliva de les millors finques pròpies.

L’essència del Cister: Un viatge fascinant al passat cistercenc amb la visita teatralitzada al Monestir de Santes Creus i la visita al Celler amb degustació de vins, oli d’oliva i un maridatge gastronòmic especial per a l’ocasió.

durada

3h15

calendari

Tots els divendres de 10h a 13h15

Visites de Natura

Descoberta de Vila-Rodona

Recorregut pels espais més emblemàtics d’un típic poble rural del Camp de Tarragona. Nascut d’una antiga vila romana. Descobrirem el passat romà d’aquest lloc amb la visita al Columbari, el passat medieval amb el seu castell, l’època de lluites pageses amb el celler modernista construït per l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell, observarem el Pou de la Neu i acabarem amb la visita al Museu.

durada

3h

Descobreix el Columbari Romà
de Vila-Rodona

La construcció del Columbari està relacionada amb un ritu religiós funerari, la incineració, que fou vigent en el món romà fins al primer terç del segle II d.C. El Columbari presenta en la part inferior l’estilobat, fet amb una pedra de la zona i decorat amb arcuacions de set maons cada una, que descansen damunt d’unes columnes rudimentàries. És per aquesta característica que el Columbari és únic en el món.

durada

30/40 minuts

Descoberta de l’ermita de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri

Aquesta obra va ser projectada per l’arquitecte Josep Maria Jujol, a imatge i semblança de les muntanyes de Montserrat. L’estructura està construïda a partir de cent vint arcs catenaris i amb forma de vaixell orientat cap a Montserrat. Es va iniciar la seva construcció, al cim del turó del Corralet, l’any 1925. Van ser aturades per la Guerra Civil i es van reprendre el 1989.

durada

30/40 minuts

Descoberta del Pla de Santa Maria: un típic poble rural del Camp de Tarragona

Recorregut pel municipi del Pla de Santa Maria, un altre exemple de poble rural típic del Camp de Tarragona. En aquesta visita ens endinsarem al passat medieval de Catalunya amb la visita a l’església romànica de Sant Ramon i al seu casc antic i també gaudirem de la natura amb la descoberta dels seus aiguamolls.

durada

2h

Descobreix L’Església de Sant Ramon del Pla de Santa Maria

L’església de Sant Ramon és un dels exemples de romànic més interessants de la contrada, amb les seves característiques estilístiques que el situen entre els segles XII i XIII. L’element més remarcable a l’exterior és la portalada romànica situada a migdia, d’arc de mig punt, amb vuit columnes per banda que sostenen sengles arquivoltes algunes de les quals profusament decorades. Cal destacar així mateix la rosassa, situada al mur de ponent i les cartel·les decorades amb caps i motius grotescos que recorren tot el fris del ràfec de la teulada.

durada

30/40 minuts

Fem La ruta de la Capona

Al municipi del Pla de Santa Maria tenim un dels exemples més bonics i sorprenents de l’adaptació de la vida pagesa a un entorn difícil. Aquesta activitat consistirà en un recorregut per les barraques de pedra seca que els pagesos d’aquesta zona van construir al llarg del temps per protegir-se a si mateixos, els seus animals , les collites i les eines dels perills de l’entorn.

durada

2h

Activitats Pack calçotada

Visita guiada al Monestir de Santes Creus amb Història de la calçotada, aperitiu i calçotada completa.

En aquest pack de tradicions oferim la visita al Monestir de Santes Creus per endinsar els nostres convidats a l’època del Cister conjuntament amb la calçotada. Tradicionalment la calçotada ha representat el menjar més tradicional de Valls i la comarca de l’Alt Camp. Amb el temps, ha esdevingut una de les menges més típiques i populars de la geografia catalana. En aquesta activitat proposem conèixer la seva història tot assaborint un aperitiu amb vins de la terra i seguit una degustació de la tradicional calçotada amb un menú complet que faran les delícies dels nostres clients.

This site is protected by wp-copyrightpro.com