Warning: Declaration of A13FRAMEWORK_menu_one_line_left_walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/areapatrimoni.com/public_html/wp-content/themes/rife/advance/utilities/menu.php on line 0

Warning: Declaration of A13FRAMEWORK_menu_one_line_right_walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/areapatrimoni.com/public_html/wp-content/themes/rife/advance/utilities/menu.php on line 0

Warning: Declaration of A13FRAMEWORK_page_tree_one_line_left_walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/areapatrimoni.com/public_html/wp-content/themes/rife/advance/utilities/menu.php on line 0

Warning: Declaration of A13FRAMEWORK_page_tree_one_line_right_walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/areapatrimoni.com/public_html/wp-content/themes/rife/advance/utilities/menu.php on line 0
Visites guiades i activitats escolars - àrea

Visites guiades
i activitats escolars

Visites al conjunt monumental de Santes Creus

El Monestir de Santes Creus és un dels monuments històrics més importants de Catalunya.
La sobrietat i la bellesa del monestir ens ajudarà a entendre de quina manera vivien els monjos de l’orde del Cister: quines feines realitzaven, com s’organitzaven, què menjaven, com anaven vestits, quins horaris tenien… Descobrirem els secrets que ens amaga el monestir com les històries dels capitells del claustre, les tombes reials o els símbols dels picapedrers amb aquestes visites guiades:

Descobreix el Monestir + audiovisual

Recorregut pels espais i la història del Reial Monestir de Santes Creus, l’església, els dos claustres, la sala capitular, els dormitoris, el menjador, el palau reial, el cementiri, etc. És un itinerari pel monestir però també un viatge en el temps on podrem reviure les èpoques d’esplendor i decadència d’aquest i, lògicament, de la història de Catalunya.

durada

1h30

cicles

Cicle superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Explica'm una llegenda + audiovisual

Itinerari pel Reial Monestir de Santes Creus i el seu entorn més pròxim utilitzant com a fil conductor algunes de les llegendes i tradicions més interessants del monestir. Un viatge pel temps per poder reviure els gustos i els anhels d’una època ja passada però viva al nostre voltant.

durada

1h45

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària.Cicles ESO.

La Vida d'en Frare Ferriol
+ audiovisual

La vida d’un monestir medieval català es regia normalment per la Regla de San Benet, caracteritzada per la màxima ora et labora (resa i treballa). Aquesta activitat ofereix un recorregut pel monestir des de la perspectiva de les activitats quotidianes dels monjos, dels serveis que oferien, de l’organització de la seva jornada i de quines normes regien la convivència comunitària. Els participants adopten diverses funcions i càrrecs vinculats al monestir mitjançant unes petites representacions teatrals preparades prèviament a classe amb el professor.

durada

2h30

cicles

Cicle ESO i Batxillerat.

El monestir de santes creus : quina història!
+AUDIOVISUAL

Activitat dinamitzada que permet apronfundir en la història ,l ‘arquitectura i la Vida social d’un Monestir del segle XII. Al mateix temps ofereix un aprenentatge amè i divertit per l’alumne al fomentar l’agilitat mental i la competitivitat sana.

durada

2h00

cicles

Cicle ESO i Batxillerat.

Els Capitells del Claustre:
Contes i Llegendes + audiovisual

A través de l’observació dels principals elements artístics dels capitells del claustre coneixeran els contes que s’hi amaguen. Els alumnes, ajudats per els seus professors hauran de realitzar diferents proves per compendre la riquesa escultòrica del claustre i la importància que tenia en l’època medieval

durada

2h

cicles

Cicle Infantil i Primària.

LA VIDA SECRETA DELS CAPITELLS + AUDIOVISUAL

Aquesta activitat ofereix als alumnes la visió global de la història del Monestir i de la vida diària dels monjos combinat amb un taller tipus gimcana on podran interactuar buscant els secrets amagats dels capitells del claustre.

durada

2h

cicles

Cicle ESO i Batxillerat.

Descobrir Santes Creus

Joc de descoberta, coneixement i orientació de l’entorn per el poble i el Monestir de Santes Creus. A través de diferents proves els participants descobriran els racons més emblemàtics de la zona: el monestir, el poble, les places, l’albereda. És una activitat lleugera i molt pràctica perquè els alumnes i altres participants es facin amb l’espai el primer dia d’estada a l’alberg Pere el Gran.

durada

2h

cicles

Cicle superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Visites guiades als monuments més importants de la província de Tarragona

Castell de Miravet

El castell de Miravet, una fortalesa imponent envoltada per una muralla de 25 metres d’alçada que sembla sorgir de les roques i situada sobre un turó, domina el curs de l’Ebre i les terres del voltant. Avui encara es poden apreciar part de les estructures d’una fortalesa andalusina sobre la qual es va aixecar el castell templer. Posteriorment, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que comporta l’aparició de l’artilleria, l’aspecte i les estructures que ens han arribat són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s’ha convertit en un dels millors exemples de l’arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII que descobrirem amb aquestes visites guiades essencials:

Descobreix el Castell de Miravet

Visita essencial per les dependències del castell on descobrirem el món templer ; qui eren? com vivien? Coneixerem tots els secrets del Castell i dels seus habitants així com la seva arquitectura defensiva i estratègica amb un recorregut , tot descobrint els espais des dels punts de vista arquitectònic, artístic i funcional: el pati d’armes, el refetor, el celler, el claustre i l’església.

durada

1h

cicles

Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

El Castell-Monestir d’Escornalbou

La visita ens permet conèixer l’ambient d’una casa benestant a principis de segle XX, on es reunien les principals figures de la Renaixença convidades per Toda. A les diferents estances queden mostres de les col·leccions que Toda ha reunit en els seus viatges. Enmig de la peculiar interpretació que Toda va donar a l’antic conjunt, s’entreveuen les restes del monestir de Sant Miquel d’Escornalbou , fundat el 1153 que descobrirem amb aquestes visites:

Descobreix el Castell-Monestir d’Escornalbou

Itinerari per les diferents dependències d’una casa senyorial de principis del segle XX, bastida sobre les restes d’un castell i d’una canònica del segle XII, encara present en molts elements. Coneixerem els personatges que van habitar la casa a través dels segles així com la seva història.

durada

1h

cicles

Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Les màscares Guardianes
d'en Eduard Toda

El senyor Eduard Toda Güell va ser un home molt supersticiós i es va fer d’uns guardians protectors amagats per tot el Castell, serà tasca dels nostres nens i nenes investigadors descobrir qui eren i on són amagats! (Joc de pistes).

durada

1h30

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària.

La cartoixa d’Escaladei

Escaladei que va ser la primera cartoixa de la península, es troba en el fons d’una vall, protegida per la serralada de Montsant. En aquest espai tranquil, els monjos cartoixans van seguir un model de vida marcat pel silenci i l’oració, combinant la solitud eremítica amb l’empara de la vida comunitària que descobrirem amb aquesta visita guiada especial:

Descobreix la Cartoixa d’Escaladei

La història i les llegendes que envolten el monestir ens acosten al món cartoixà. Un itinerari per les diferents dependències que ens permet descobrir com vivien els monjos, els seus hàbits i costums i com donar una identitat a una terra àrida: El Priorat.

durada

1h

cicles

Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Tàrraco Romana conjunt monumental

“TARRACO SCIPIONUM OPUS”-Plinio (Naturalis Historia, III, 21).”TàRRACO ÉS DELS ESCIPIONS”

Descobreix TÀRRACO

Aquest impressionant llegat romà, símbol de la Tarragona actual, està declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Amb aquesta activitat volem posar als peus dels alumnes més de 2000 anys d’història descobrint tot el conjunt; Muralla, Maqueta Tarraco,Temple d’August (Actual Catedral), Fòrum Provincial, Circ-Pretori i Amfiteatre. 

durada

2h30

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

CONEGUEM TÀRRACO ROMANA

Amb aquesta activitat dinamitzada proposem fomentar l’agilitat mental al mateix temps que l’aprenentatge i la descoberta de Tàrraco. Els alumnes hauran de demostrar els seus coneixements, rapidesa mental i interès en tot el recorregut que transcorre per la Muralla, la Maqueta de Tàrraco, El Temple d’August (Actual Catedral), El Fòrum Provincial, El Circ-Pretori i l’Amfiteatre. Sense dubte una activitat diferent per conèixer de forma amena el Patrimoni de Tarragona.

durada

2h30/3h00

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària,
ESO i Batxillerat.

VISITA TEATRALITZADA : VENI,VIDI,EGO DOCUI!

Aquesta activitat  està dirigida pel mateix emperador August qui explicarà als alumnes la història de Tàrraco des de les seves vivències personals i històriques. Els alumnes descobriran l’antiga Tàrraco d’una manera divertida i amena amb un personatge de l’antic Imperi Romà. Coneixeran els secrets del conjunt monumental ; Muralles, Maqueta Tàrraco,Temple d’August (Actual Catedral), Fòrum Provincial, Circ-Pretori i Amfiteatre. 

durada

2H30

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària.
ESO i Batxillerat.

Visita Montblanc conjunt monumental

El Conjunt Medieval de Montblanc, constitueix un dels més atractius conjunts medievals de Catalunya, gràcies a la conservació de les muralles medievals al voltant del barri jueu, d’excepcional interés; va ser declarat Conjunt Històric-Artístic a l’any 1947. Amb aquesta visita guiada medieval descobrirem les construccions més emblemàtiques d’aquest poble, petita joia de la ruta del Cister.

durada

1h30

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Visita Reus Modernista

Ruta del Modernisme

La ciutat compta amb un dels conjunts d’edificis d’estil modernista més importants d’Europa, que descobrirem amb la Ruta del Modernisme. Destaquen molt especialment les obres de Lluís Domènech i Montaner (Institut Pere Mata, Casa Navàs, Casa Rull i Casa Gasull), que per l’elegància del seu estil van influenciar en els altres edificis modernistes que es van realitzar a Reus. Cal remarcar també les obres de Joan Rubió i Bellver, deixeble i col·laborador d’Antoni Gaudí.

durada

2h

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Ruta Gaudí

Reus, ciutat de naixement d’Antoni Gaudí, encara conserva alguns indrets que el geni va freqüentar durant els setze anys en què hi va viure abans de marxar cap a Barcelona o que van estar relacionats amb la seva vida. Si voleu descobrir aquests espais, us proposem seguir aquesta empremta de Gaudí a Reus. Visitarem el Centre Gaudí, la Casa Natal i l’església prioral de Sant Pere.

durada

2h

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Visites de Natura

Descoberta de Vila-Rodona

Recorregut pels espais més emblemàtics d’un típic poble rural del Camp de Tarragona. Nascut d’una antiga vila romana. Descobrirem el passat romà d’aquest lloc amb la visita al Columbari, el passat medieval amb el seu castell, l’època de lluites pageses amb el celler modernista construït per l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell, observarem el Pou de la Neu i acabarem amb la visita al Museu.

durada

3h

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Descobreix el Columbari Romà
de Vila-Rodona

La construcció del Columbari està relacionada amb un ritu religiós funerari, la incineració, que fou vigent en el món romà fins al primer terç del segle II d.C. El Columbari presenta en la part inferior l’estilobat, fet amb una pedra de la zona i decorat amb arcuacions de set maons cada una, que descansen damunt d’unes columnes rudimentàries. És per aquesta característica que el Columbari és únic en el món.

durada

30/40 minuts

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Descoberta de l’ermita de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri

Aquesta obra va ser projectada per l’arquitecte Josep Maria Jujol, a imatge i semblança de les muntanyes de Montserrat. L’estructura està construïda a partir de cent vint arcs catenaris i amb forma de vaixell orientat cap a Montserrat. Es va iniciar la seva construcció, al cim del turó del Corralet, l’any 1925. Van ser aturades per la Guerra Civil i es van reprendre el 1989.

durada

30/40 minuts

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Descobreix L’Església de Sant Ramon del Pla de Santa Maria

L’església de Sant Ramon és un dels exemples de romànic més interessants de la contrada, amb les seves característiques estilístiques que el situen entre els segles XII i XIII. L’element més remarcable a l’exterior és la portalada romànica situada a migdia, d’arc de mig punt, amb vuit columnes per banda que sostenen sengles arquivoltes algunes de les quals profusament decorades. Cal destacar així mateix la rosassa, situada al mur de ponent i les cartel·les decorades amb caps i motius grotescos que recorren tot el fris del ràfec de la teulada.

durada

30/40 minuts

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

Fem La ruta de la Capona

Al municipi del Pla de Santa Maria tenim un dels exemples més bonics i sorprenents de l’adaptació de la vida pagesa a un entorn difícil. Aquesta activitat consistirà en un recorregut per les barraques de pedra seca que els pagesos d’aquesta zona van construir al llarg del temps per protegir-se a si mateixos, els seus animals , les collites i les eines dels perills de l’entorn.

durada

2h

cicles

Cicle Mitjà i Superior de Primària, ESO i Batxillerat.

This site is protected by wp-copyrightpro.com